Tuesday, October 9, 2007

Wintersport vakantie in Turkije

Zomervakanties in Turkije kent iedereen ondertussen wel. Maar heb je wel eens gedacht aan Skiën in Turkije? Turkije is een land met veel hoge bergen. Niet zo gek dus dat er ook wintersportplaatsen zijn. In Nederlanders kiezen we voor de wintersport natuurlijk meestal dichtbijzijnde landen als Duitsland, Zwitserland of Frankrijk. Maar misschien is Turkije wel een idee voor de komende wintersport vakantie?

Voor toeristen zijn Uludag en Kartalkaya de bekendste wintersportplaatsen, maar met de opening van Kartepe skioord in 2007, bestaat er de grote kans dat dit een populaire nieuwe bestemming wordt. Touroperators maken superaanbiedingen om de toeristen naar dit nieuwe skioord te krijgen. Zou dit in de toekomst de meest bezochte skiplaats worden? In Turkije denkt men van wel!

Kartepe ligt in het grote natuurpark Green Park in de provincie Kocaeli. Het skigebied ligt op 1650 m. hoogte. In 2007 is het gloednieuwe skicentrum geopend. Er is van alles mogelijk: Skiën, langlaufen, wandelen, snowboarden, snow-shoe-walking en een arresleetocht. Het gebied telt 12 skihellingen met verschillende moeilijkheidsgraden. Daarnaast zijn nog andere sportactiviteiten, waaronder tennis en voetbal. Kartepe is een wintersport plaats voor beginners en gevorderden met tal van mogelijkheden. Kartepe ligt op 2 uur rijden van Istanbul. Vervoer van Istanbul naar Kartepe is goed te regelen en vanaf Schiphol gaan er vrijwel dagelijks vluchten naar Istanbul.

No comments: