Thursday, April 12, 2007

Vakantie naar Antalya


Antalya is de belangrijkste vakantiebestemming van Turkije en een vat vol contrasten. Aan de ene kant een aantrekkelijke stad met boulevards omgeven door palmbomen, een indrukwekkende zeehaven en een pittoresk oud stadsgedeelte, Kaleiçi, met zijn smalle steegjes en houten huizen die tegen de muren van de stad zijn aangebouwd. Aan de andere kant vind je net buiten Antalya moderne badplaatsen als Lara volgebouwd met grote, moderen All-Inclusive hotels direct aan het strand.

De leukste hotels en pensions vind je in de oude stad ten oosten van de haven (Kaleiçi). De goedkope hotels rond het voormalige busstation aan de Kazlm Ozalp (Sarampol) Caddesi en in de westelijke moderne stad zijn minder aantrekkelijk. De dure hotels zijn geconcentreerd aan Cumhuriyet Cadddesi en ten zuiden van de haven.

Tijdens het zomerseizoen vliegen diverse Nederlandse charters rechtstreeks naar de luchthaven van Antalya. De vlucht duurt ongeveer 4 uur. Afhankelijk van welk hotel u heeft gekozen is de transfer van luchthaven naar hotel nooit veel langer dan een uur. Een tip tijdens de vakantie is om eens gebruik te maken van een Dolmus. Deze busjes rijden af en aan en voor een paar Turkse Lira staat u in het centrum van Antalya.

No comments: